Region

Bez konkretnih pomaka posle druge runde pregovora o izmeni Izbornog zakona u BiH

Komentari

Autor: Fonet

19/03/2022

-

21:09

Bez konkretnih pomaka posle druge runde pregovora o izmeni Izbornog zakona u BiH
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Današnja runda pregovora o izmenama Izbornog zakona BiH završena je bez konkretnih pomaka, a novinarima se posle sastanka obratio lider HDZ Dragan Čović, kritikujući indirektno Stranku demokratske akcije.

"Dešava se nešto slično kao u Neumu. Mislim da smo izgubili fokus. Neki bi hteli da brutalno menjaju strukturu BiH. Bojim se da ima onih koji žele brutalno srušiti BiH menjajući ustavnu strukturu, znajući da je to nemoguće uraditi u Parlamentu BiH", rekao je Čović, preneo je Klix.ba.

On je rekao da su bili spremni da naprave "ogroman ustupak u funkcionisanju Federacije, međutim neki šalju poruke putem zajednice žena na koje ćemo jasno, korektno, džentlmenski i civilizovano odgovoriti. Rušitelji BiH kroz svoje slanje poruka uoči pregovora nisu pregovarači HDZ, HNS i Hrvatima u BiH", dodao je Čović.

Naglasio je da "ono što su oni zamislili u svojim glavama moraće objašnjavati svom narodu sada ili u vremenu koje dolazi".

Predsedniak SDA Bakir Izetbegović je jutros rekao "da je Čović toliko toga lošeg uradio da je sam sebi suzio prostor delovanja, te da mu niko više ne želi verovati".

"Ovo što je naor'o Čović će morati da plati. Sada ću otići odavde i završiti pregovore. Moraće odustati od nekih stvari", rekao je jutros Izetbegović. Pregovori o izmenama Izbornog zakona BiH počeli su pre tri dana u zgradi Delegacije EU u Sarajevu, a biće nastavljeni sutra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa