Region

"Vijesti": Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore pokušala samoubistvo u Kliničkom centru

Komentari

Autor: Vijesti

20/04/2022

-

23:45

"Vijesti": Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore pokušala samoubistvo u Kliničkom centru
"Vijesti": Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore pokušala samoubistvo u Kliničkom centru - Copyright Printscreen YouTube/Vijesti Online

veličina teksta

Aa Aa

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica pokušala je večeras da izvrši samoubistvo u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), saznaju "Vijesti".

Prema informacijama "Vijesti", Medenica je pokušala sebi da prereže vrat staklom.

Isti izvori kazali su da je ona van životne opasnosti.

Medenici je danas odlukom sudije za istragu Višeg suda Suzane Mugoše određen pritvor do 30 dana.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je sumnjiči da je počinila dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

E-Stock/Petar Jovanović

 

Ko je Vesna Medenica?

Vesna Medenica je kao jedina žena, 2003. godine ušla u državni vrh, najpre kao vrhovna tužiteljka, a od 2007. kao predsednica Vrhovnog suda. Na čelu Vrhovnog suda bila je punih 13 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Nakon što je sudija Vrhovnog suda Ivica Stanković izabran za Vrhovnog državnog tužioca, njena moć je u toj instituciji oslabila, navodi podgorički portal.

Navodi se i da je pomoć u slučaju stigla od Evropola, odnosno da su Specijalno državno tužilaštvo u Uprava policije od te organizacije dobili transkripte razgovora njenog sina i dugogodišnjeg telohranitelja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa