Region

Dodik: Farsa oko Dobrovoljačke treba da pokrije proceduru

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2022

-

19:22

Dodik: Farsa oko Dobrovoljačke treba da pokrije proceduru
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Apelaciono veće Suda BiH izreklo je nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu političku presudu, dok farsa oko Dobrovoljačke treba da pokrije proceduru, a ne da se dođe do istine i da se osude krivci, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je istakao da je ogromno nepoverenje srpske strane prema Tužilaštvu i Sudu BiH, da je to sve cinično, neprimereno, te da ne dovodi ni do kakvog pomirenja niti pravde, prenosi RTRS.

Nakon što je Apelaciono veće juče smanjilo kaznu Mahmuljinu sa 10 na osam godina, Dodik je rekao da je to nepravedno i da se o tome uporno govori godinama unazad.

"Verovatno će mu još smanjivati. Ovo nije sud pravde, ovo je sud koji treba da opere loše stvari, kao što je Mahmuljin koji je bio komandant i nadležan za jedinicu El mudžahedin koja je činila stravične zločine koje tada svet nije opažao dok nije video slične u Siriji i na drugim destinacijama gde politički ostrašćeni islamisti odsecaju glave svojim protivnicima", dodao je Dodik.

Prema njegovim rečima, apsolutno je jasno da je to politička presuda i da je Mahmuljin sve vreme suđenja bio slobodan.

 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa