Region

Orban: Republika Srpska može da računa na prijateljstvo i podršku

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2022

-

18:40

Orban: Republika Srpska može da računa na prijateljstvo i podršku
Tanjug/AP/Geert Vanden Wijngaert - Copyright Tanjug/AP/Geert Vanden Wijngaert

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Mađarske Viktor Orban zahvalio je srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku na čestitki koju mu je uputio povodom njegovog ponovnog imenovanja na tu funkciju i poručio da Republika Srpska i u narednim godinama može da računa na njegovo prijateljstvo i podršku.

"Građani Mađarske su 3. aprila jasno podržali bezbednu, slobodnu i jaku Mađarsku koja sa ponosom čuva svoju kulturu i verske tradicije. Vlada Mađarske će na osnovu tog poverenja i dalje biti na snazi konstruktivnog mira. Sačuvaćemo naše dosadašnje rezultate, odnosno učinićemo sve u interesu obnove Evrope utemeljene na hrišćanskoj civilizaciji i na suverenim nacijama", naveo je Orban.

On je naveo da ga raduje što srpski i mađarski narod dele sve te vrednosti.

"Želeo bih da vas uverim, gospodine predsedniče, da Republika Srpska i u narednim godinama može računati na naše prijateljstvo i podršku. U obavljanju vaše odgovorne dužnosti, želim vam dobro zdravlje i nove uspehe", naveo je Orban u pismu, koje je Dodik objavio na Tviteru. Dodik je napisao: "Hvala premijeru Viktoru Orbanu za podršku Republici Srpskoj i srpskom narodu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa