Region

Abazović: Sloboda i demokratski principi nemaju cenu

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2022

-

21:31

Abazović: Sloboda i demokratski principi nemaju cenu
Abazović: Sloboda i demokratski principi nemaju cenu - Copyright www.gov.me

veličina teksta

Aa Aa

Sloboda i demokratski principi nemaju cenu, ne gledamo samo ekonomsku stranu kada je reč o sankcijama Rusiji, kazao je danas predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u intervju Si-En-Enu (CNN). On je kazao da Vlada na sve načine pokušava da pomogne Ukrajini u ratu sa Rusijom te da je rešenje u dijalogu dve strane.

"Podržavamo NATO i EU saveznike i snažno smo protiv agresije Rusije na Ukrajinu", poručio je crnogorski premijer.

Kazao je i da je Vlada uradila mnogo za ukrajinski narod.

"Imamo preko 10 hiljada ukrajinskih izbeglica u Crnoj Gori, što je dva odsto naše populacije. Svi se osećaju dobro, bez problema borave u našoj zemlji. Nadam se da ova situacije neće biti dugo ovakva i da će racionalne politike imati mogućnost da okončaju taj rat. Ovo što se dešava je prava šteta za ljudski rod, da u 21. veku imamo ovakvu vrstu agresije", rekao je Abazović, prenosi RTCG.

On je podsetio da je danas razgovarao sa predsednikom Ukrajine Volodimirim Zelenskim i da je crnogorska Vlada izdvojila novi paket pomoći za Ukrajinu.

Abazović je pozvao sve da pomognu, ali je istakao da je na kraju jedina mogućnost da se sedne za sto i kroz dijalog nađe rešenje.

Na konstataciju da je crnogorska ekonomija bila visoko zavisna od turista iz Ukrajine, Rusije i Bjelorusije, Abazović je rekao da je aktuelna kriza teško pala svakoj državi.

"Biće teško u ekonomskom smislu. Ruski građani čine 20 odsto od ukupnog broja turista koji posete Crnu Goru, što ove godine, zbog uvođenja sankcije, neće biti slučaj", naveo je Abazović.

Poručio je da će Crna Gora ipak ostati dosledna kada je reč o sankcijama Rusiji.

"Sloboda i demokratski principi nemaju cenu. Ne gledamo samo ekonomsku stranu, veoma smo jasni kada su sankcije u pitanju i sada otvaramo nova tržišta. Promovišemo se na novim destinacijama u Evropi, ali i na Bliskom istoku i u drugim delovima sveta", naveo je premijer Crne Gore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa