Region

Premijer Crne Gore u Beogradu 29. juna, Abazović: Srbija i Crna Gora žele da resetuju svoje odnose

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

08/06/2022

-

13:44

Premijer Crne Gore u Beogradu 29. juna, Abazović: Srbija i Crna Gora žele da resetuju svoje odnose
Premijer Crne Gore u Beogradu 29. juna, Abazović: Srbija i Crna Gora žele da resetuju svoje odnose - Copyright Instagram.com/buducnostsrbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ohridu sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem sa kojim je, kako je naveo, razgovarao o perspektivama regiona, aktuelnim pitanjima i potencijalima inicijative "Otvoreni Balkan".


"Sa predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem razgovarao sam o perspektivama našeg regiona, aktuelnim pitanjima, kao i o potencijalima inicijative Otvoreni Balkan", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

 

 

Premijer Crne Gore Dritan Abazović je na Tviteru napisao da Srbija i Crna Gora žele da resetuju svoje odnose.

"Predsednik Vučić i ja smo se saglasili da su dve države upućene jedna na drugu i da zajednički treba da stvaraju evropsku budućnost zasnovanu na pomirenju i saradnji. Drago mi je što ću 29. juna zvanično posetiti Srbiju", napiso je Abazović..

 

 

On je uoči bilateralnog sastanka s Vučićem izjavio da će jedno od pitanja biti izručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori.

"To pitanje će ostati na stolu sve dok se Svetozar Marović ne izruči. Lično mislim da u odnosu na sva druga pitanja, to je pitanje koje je simboličko i pitanje pravde", rekao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Ohridu.

Kaže da je Marović osuđen za organizovani kriminal u CG i koji je naneo veliku štetu građanima te zemlje.

"Mislim da bi trebalo kaznu da izdržava u našoj državi", rekao je Abazović. Sve van toga mislim da ne bi bila dobra poruka", poručio je Abazović.

Vučić i Abazović u Ohridu prisustvuju samitu regionalne inicijative "Otvoreni Balkan", na kojem je Abazović u ulozi posmatrača.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa