Region

Milanović: Rusija je neverovatna vojna sila, neuništiva je, ovo šta radi Zelenski vodi u poraz

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2022

-

18:58

Milanović: Rusija je neverovatna vojna sila, neuništiva je, ovo šta radi Zelenski vodi u poraz
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je Rusija neuništiva, a da ono što govori ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski vodi u poraz.

"Biće to borba do poslednjeg Ukrajinca", rekao je Milanović i poručio da će tako biti ako Ukrajinu i dalje budu nagovarali da se bori. 

Dodao je i kako ispada da je Emanuel Makron glavni Putinov čovek, a da je on njegov podizvođač. Kaže i kako mu Makronova izjava da Putina ne smemo poniziti u Rusiji nije jasna i da ne zna šta je hteo da kaže.

"Ne znam ko će to ostvariti. Ukrajinska mladost? Dok ne izgine sva? To je užasno zapetljana i komplikovana situacija koja je jednosmerna. Ukrajinski predsednik nema izbora nego da radi ovo što radi, a to vodi u poraz. Ruska čizma tamo gde dođe ne odlazi. Rusija je država koja je neverovatna vojna sila, mi se možemo naslađivati njihovom sporošću, ali tako je kako je. Svako ko ima malo znanja i iskustva vidi šta se događa. Rusija nije kao mi, nije demokratija, Rusija je neuništiva. Naprosto kao neprijatelj je neuništiva i tako moramo razgovarati, a ne tako da Plenković ponavlja tri rečenice pa posle vidimo da njegov mentor od koga je kupio avione, govori suprotno", izjavio je predsednik Hrvatske.

Rekao je i kako mu je Ukrajina bila draža tri puta od Rusije, ali da vidi šta se događa i da ljudi ginu, prenosi Jutarnji.

"To je jedna zapetljana i komplkovana situacija. Nažalost je jednosmerna. Ukrajinski predsednik nema izbora da govori i radi ovo što govori, a to, nažalost, kao što vidimo, vodi u ratni poraz", rekao je Milanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa