Region

Medenici produžen pritvor, sud odbio žalbu bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2022

-

19:52

Medenici produžen pritvor, sud odbio žalbu bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore
Medenici produžen pritvor, sud odbio žalbu bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore - Copyright Prinskrin/Youtube/CEDEM

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud odbio je žalbu na odluku kojom je bivšoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici produžen pritvor za još dva meseca, sa obrazloženjem da je ona bila član kriminalne grupe koju je organizovao njen sin Miloš.

Navodi se da iz telefonskih razgovora njenog sina Miloša Medenice proizlazi da je sa majkom dogovarao presude u određenim slučajevima.

Kako prenose podgoričke Vijesti, Sud je naveo iskaz jednog od osumnjičenih u ovom slučaju, Vasilija Vanje Petrovića, koji je detaljno ispričao kako je dao novac da bi dobio jedan sudski spor, koji je na kraju izgubio.

Da je Medenica bila član kriminalne grupe koju je organizovao njen sin Miloš, proizilazi iz prikupljenih dokaza, među kojima su i transkripti telefonskih razgovora. To, između ostalog, piše u odluci sudija Apelacionog suda koje su odbile žalbu advokata Medenice, na rešenje kojim joj se produžava pritvor za još dva meseca.

Apelacioni sud u odluci navodi i da je neophodno saslušati bivše i sadašnje sudije Vrhovnog suda, kojima je Medenica duže vreme bila predsednica, a oko njenog interesovanja za sporne slučajeve.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa