Region

Milanović: Odluka Evropskog saveta o dodeli statusa kandidata Ukrajini je bezobrazni cinizam

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2022

-

14:04

Milanović: Odluka Evropskog saveta o dodeli statusa kandidata Ukrajini je bezobrazni cinizam
Milanović: Odluka Evropskog saveta o dodeli statusa kandidata Ukrajini je bezobrazni cinizam - Copyright Tanjug/HINA/Tomislav Pavlek

veličina teksta

Aa Aa

Odluka Evropskog saveta da se Ukrajini dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, a isto ne učini Bosni i Hercegovini, jeste bezobrazni cinizam i hrvatska politička tragedija, rekao je danas hrvatski predsednik Zoran Milanović.

"Ovo je izdaja. Ovo je hrvatska politička tragedija. Ovo još ne možemo staviti u kategoriju veleizdaje, ali ovo je izdaja. Jedna hladna, cinična i sadistička izdaja u kojoj se ljudima koji pate cinično objašnjava da im se ustvari pomaže", rekao je Milanović, prenosi Hina.

On je komentarisao i ostanak BiH u čekaonici za kandidatski status u Uniji.

"Ono što je juče usvojio Evropski savet je takav bezobrazni cinizam kojim se Plenković još hvali. Kad će BiH dobiti status kandidata? Kad ispuni sve ono što nikada neće ispuniti jer nekima u BiH to naprosto ne odgovara", smatra hrvatski predsednik.

Lideri država clanica EU doneli su u četvrtak u Briselu istorijsku odluku o dodeli kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji i obećali evropsku perspektivu Gruziji. Ali to je izostalo za BiH.

Milanović je prozvao ministra spoljnih poslova Gordana Grlić Radmana za sramoćenje Hrvatske pošto je rekao da BiH kao disfunkcionalna država ne može biti kandidat za EU.

"Šta je s Ukrajinom? Ukrajina je funkcionalna država?", zapitao je Milanović i dodao da mu je drago da je Ukrajina dobila status kandidata.

"Međutim, BiH je i pre ruskog upada u Ukrajinu za Ukrajinu bila Švajcarska", dodao je Milanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa