Region

Hrvatska povukla 45 miliona kuna više iz EU fondova, Milanović poručio: Borite se za svaki evro, to je naš novac

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2022

-

22:37

Hrvatska povukla 45 miliona kuna više iz EU fondova, Milanović poručio: Borite se za svaki evro, to je naš novac
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/ Foto HINA/ Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je večeras da je Hrvatska iz EU fondova do sada povukla 45 milijardi kuna više nego što je uplatila i poručio da se treba boriti za svaki evro.

Milanović je svečanoj sednici Opštinskog veća Petrijanca rekao da se treba boriti za svaki evro iz EU fondova jer, kako je naveo, "to je naš novac".

"Borite se za svaki evro. Svaki evro koji ne iskoristimo je bačen evro jer to je jedino što postoji u EU, posebno danas kada smo već skoro deset godina članica", rekao Milanović u obraćanju povodom dana ove opštine.

Dodao je da je dužnost svih onih koji su u prilici da taj novac uzimaju. 

"To je naš novac, niko zbog toga ne treba da se zahvaljuje nego treba sebe da prekori ako u tome ne budemo dovoljno agilni. Dakle, borite se za svaki evro", ponovio je Milanović više puta.

On je rekao i da je Hrvatska za devet godina iz fondova EU povukla 45 milijardi kuna više nego što je uplatila.

Kazao je i da oni koji vode državne poslove moraju uvek i pre svega da imaju hrvatske interese te da "u vođenju poslova države treba biti proračunat i sebičan".

Pojasnio je da sebičnost u vođenju posla ne znači pakost, zluradost, pokvarenost, nego orijentaciju na sebe i na svoje interese kada su u pitanju novac, zaštita okoline, čistoća prostora u kojem živimo, odnosi sa susedima, prava i sudbina hrvatskog naroda u susednim državama.

"To je pre svega BiH jer oni tamo nisu pali s kruške jer žive već hiljadu godina. Naša je dužnost, ne da tamo uredujemo oružjem, nego da budemo pravedni i strogi prema nekima koji krše pravila. To su naši poslovi", rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa