Region

Knežević: Krivokapić ne zaslužuje da bude premijer Crne Gore

Komentari

Autor: RTS

19/06/2021

-

10:10

Knežević: Krivokapić ne zaslužuje da bude premijer Crne Gore
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori Milan Knežević rekao je da se rezolucijom o Srebrenici, koja je nedavno izglasana u crnogorskom parlamentu, stvara nova antisrpska atmosfera.

On je za RTS istakao da se plaši da je u pitanju "lansirna rampa" za obračun sa Srbijom uoči izbora sledeće godine i dodao da Zdravko Krivokapić po svom profilu, po doživljaju politike i po svemu što je dosad uradio, odnosno nije uradio, više ne zaslužuje da bude premijer Crne Gore.

"Velike tenzije"

Knežević je rekao da su tenzije sada velike ističući da su delovi parlamentarne većine sa poslanicima DPS-a doneli rezoluciju kojom se Srbija, srpski narod i Srpska pravoslavna crkva proglašavaju za genocidne, čime se stvara nova antisrpska atmosfera.

"I to od onih koji su od 30. avgusta dominantno na glasovima srpskog naroda smenili Demokratsku partiju socijalista, a kasnije kroz vid nekakve kvaziekspertske vlade i političke vlade postavili premijera Krivokapića da realizuje izbornu volju građana od 30. avgusta i gotovo da niko ne može verovati da se posle devet meseci nalazimo u jednoj situaciji da nema razlike između spoljnopolitičkih poteza Mila Đukanovića i Duška Markovića sa spoljnopolitičkim potezima Zdravka Krivokapića koji su usmereni protiv Srbije i srpskog naroda", naveo je Knežević u razgovoru za RTS.

Knežević je rekao da se oseća posramljeno i postiđeno, iako nije glasao za rezoluciju, jer je rezolucija u crnogorskom parlamentu doneta u saradnji sa poslanicima DPS-a, koji su, kako je naveo, prepoznatljivi po antisrpskoj politici proteklih petnaest godina i koji su doneli sporni zakon o slobodi veroispovesti.

Kako je rekao, oni koji su izglasali rezoluciju pokušavaju da predstave da se to ne odnosi na srpski narod.

"Nisu u Srebrenici bili Eskimi, niti su bili Dagestanci i Čečeni. Bili su pripadnici srpskog naroda i mi smo jasno saopštili da se radi o zločinu, ali sada da krenemo da vagamo žrtve, da su skuplje i teže muslimanske žrtve od srpskih žrtava, mislim da nam to nije potrebno", istakao je Knežević.

Podsetio je i na to da Krivokapić nedavno nije potpisao temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kako je ocenio, "pod pritiskom delova parlamentarne većine, DPS-a i zapadnih agentura".

Euronews

 

"Ako uporedite tu politiku Zdravka Krivokapića sa politikom Duška Markovića i Mila Đukanovića iz prethodnog perioda gotovo da nema razlike, čak mi se čini da je premijer Krivokapić i radikalniji u nekim potezima prema Srbiji i srpskom narodu", istakao je Knežević.

Naglasio je da donošenje rezolucije i smena ministra Leposavića nije mogla da se spreči i da su upozoravali Krivokapića da se time ulazi u duboku institucionalnu krizu.

Komentari (0)

Evropa