Region

Na protestima u Skoplju povređeno 47 policajaca, dva teško

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2022

-

23:44

Na protestima u Skoplju povređeno 47 policajaca, dva teško
Tanjug/AP/Boris Grdanoski - Copyright Tanjug/AP/Boris Grdanoski

veličina teksta

Aa Aa

U sukobima na protestu protiv francuskog predloga za deblokadu evrointegracija Severne Makedonije večeras u Skoplju povređeno je 47 policajaca, od kojih dva teško, a specijalna policija rasterala je demonstrante koji su bili ispred zgrade Skupštine i neke od njih privela.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, 11 policajaca zadobilo je teže povrede, prenosi MIA.

Pojedini demonstranati, koji su protestovali treći dan zaredom, gađali su policiju petardama, dimnim bombama i drugim predmetima i srušili ogradu ispred parlamenta, nakon cega je intervenisala policija. Privedeno je nekoliko demonstranata, uglavnom mladića koji su imali kapuljače na glavama i bacali predmete na policajce, navodi Plus Info. 

Prethodno su ispred Vlade Severne Makedonije probili zaštitnu ogradu i gađali zgradu. Okupljeni građani gađali su izpred zgrade vlade petardama kordon policije, a zatim su se uputili ka Parlamentu.

U Skoplju je i tokom dana održan protest protiv francuskog predloga, na kojem je poslanik opozicione VMRO-DPMNE Dragan Kovački izjavio da je predlog koji je prihvatila Vlada Dmitra Kovačevskog neprihvatljiv za državu.

"Ovaj predlog za početak pregovora štetan je za Makedoniju i vodi do dva scenarija, od kojih je jedan gori za Makedoniju. Jedno je večno pregovaranje, a drugo asimilacija pod diktatom Bugarske. Ovaj predlog predstavlja ultimatum koji sadrži sve bugarske zahteve", kazao je Kovački.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa