Region

Zagrebački mediji: Hrvatski ministar finansija podnosi ostavku

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2022

-

23:37

Zagrebački mediji: Hrvatski ministar finansija podnosi ostavku
Zagrebački mediji: Hrvatski ministar finansija podnosi ostavku - Copyright AP/Darko Bandic

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski ministar finansija Zdravko Marić obavestio je premijera Andreja Plenkovića da odlazi iz Vlade, javljaju zagrebački mediji.

Kako navodi Index.hr, informacija o njegovoj ostavci biće zvanično objavljena sutra nakon sednice vlade.

HRT saznaje da je kandidat za novog ministra finansija Marko Primorac.

Zdravko Marić postao je ministar finansija 2016. godine, a od 2019. i potpredsednik Vlade Hrvatske. Prethodno je od 2008. do 2012. godine bio državni sekretar u u Ministarstvu finansija.

Afera sa letovanjem u hotelu "Belvi"

Marić odlazi nakon što je prošlog meseca bila aktuelna priča o njegovom boravku "na produženom vikendu" u hotelu "Belvi" u Malom Lošinju. Marić je u tom hotelu boravio 2019. godine.

Smeštaj za dve odrasle osobe i dvoje dece, otkrio je portal Oštro, tada je platio 291.20 evra za noć, što predstavlja tri puta nižu cenu od uobičajene za taj period u godini. Drugim rečima, ministar Marić je dobio veliki popust na koji ne mogu računati svi građani, odnosno gosti hotela.

"Ja na tu odluku nisam uticao niti sam to tražio. Privatno, i puno pre nego što sam bio ministar, nije mi se jedanput dogodilo, ne samo u Hrvatskoj nego i u inostranstvu, da dobijete nekakvu višu kategoriju", rekao je tada Marić.

"Govorim fakte i činjenice. I ta situacija i takva kakva je, unapređenje smještajne jedinice, ne dovodi me niti bi me ikad dovelo u bilo kakav vezani, zavisni položaj prema toj osobi, odnosno prema toj grupaciji. Kao i da govorimo o nekoj aviokompaniji, što je također nerijetki slučaj. Normalno je da se to događa svima i nije isključivo vezano za nekoga tko je ministar", opravdavao se Marić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa