Region

Izetbegović očekuje da će odluka o Zakonu RS biti konačna, Dodik: Agencije za lekove će biti

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2022

-

09:45

Izetbegović očekuje da će odluka o Zakonu RS biti konačna, Dodik: Agencije za lekove će biti
Bakir Izetbegović i Milorad Dodik - Copyright profimedia, EPA/VLADIMIR STOJKOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da je odluka Ustavnog suda BiH o suspenziji Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske samo jedan korak na putu do presude za koju očekuje da će biti donesena za nekoliko meseci.

"Na sve što je udaralo na ustavnopravni sistem BiH, što je dolazilo od Narodne skupštine RS-a, zaustavili smo sve što udara na državnu imovinu BiH i svaki put je bila pozitivna presuda. Tako da, igramo jednu dobru šahovsku partiju s njima", naveo je Izetbegović, preneo je sarajevski portal Klix.

Zasluge za ovu odluku Ustavnom sudu pripisao je bošnjačkom članu Predsedništva BiH Šefiku Džaferoviću, koji je Sudu podneo apelaciju.

"Ovo što je postigao Džaferović, ovaj put on lično, je za svaku pohvalu i čestitku. Dakle, doći će do toga da se provede privremena mera, a onda verovatno u septembru, da se presudi onako kako se treba da se presudi", kazao je Izetbegović.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se lider PDP-a Branislav Borenović raduje odluci Ustavnog suda BiH, ali da će, na njegovu žalost, Agencije za lekove biti.

"Zakon je stupio na snagu i biće sproveden", napisao je Dodik na Tviteru.

Ustavni sud BiH stavio je privremeno van snage Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi.

Borenović je u saopštenju naveo da Ustavni sud obustavlja Agenciju za lekove Republike Srpske za koju je rekao da "suštinski ne postoji", te da je otvore "ako je Dodik dosledan".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa