Region

Vesna Medenica ponovo saslušana, nije htela da se izjasni o optužbama, niti je iznela odbranu

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2022

-

13:05

Vesna Medenica ponovo saslušana, nije htela da se izjasni o optužbama, niti je iznela odbranu
Vesna Medenica ponovo saslušana, nije htela da se izjasni o optužbama, niti je iznela odbranu - Copyright Printscreen YouTube/Vijesti Online

veličina teksta

Aa Aa

Bivša predsednika Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica ponovo je danas saslušana u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), koje je saopštilo da okrivljena nije želela da se izjasni niti je iznela odbranu.

Na sajtu SDT je saopšteno da je Medenica saslušana na okolnosti novog krivičnog dela koje joj se stavlja na teret - zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja.

"Okrivljena prilikom saslušanja, a u prisustvu izabranog branioca, nije žejela da se izjašnjava na ove okolnosti, niti da iznosi svoju odbranu. Zbog tajnosti postupka za sada ne možemo izneti više informacija", saopšteno je iz SDT.

Medenica je uhapšena 17. aprila na Aerodromu Golubovci u Podgorici.

Tužilaštvo je tereti za stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj i trenutno se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

U pritvoru je i njen sin Miloš Medenica za kojeg je SDT formirao predmet, nakon što je portal Libertas pres objavio podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, koje ga dovode u vezu sa krijumčarenjem narkotika i cigareta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa