Region

Požar kod Šibenika koji je progutao 20 kuća pod kontrolom: Borba sa stihijom još traje, ali bez nekonstrolisanog širenja

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2022

-

08:09

Požar kod Šibenika koji je progutao 20 kuća pod kontrolom: Borba sa stihijom još traje, ali bez nekonstrolisanog širenja
Tanjug/HINA/Valerio Baranović - Copyright Tanjug/HINA/Valerio Baranović

veličina teksta

Aa Aa

U gašenju velikog požara, koji je buknuo između Vodica i Šibenika, danas učestvije više od 300 hrvatskih vatrogasaca, a jutros su upućena tri "kanadera" i dva "er trkatora", izvestio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Situacija je danas mirnija, nema više nekontrolisanog širenja požara, a pored vatrogasaca u gašenju učestvuje i više od 50 pripadnika hrvatske vojske, podaci su štaba sa stanjem u 8:30 časova, prenosi Hina.

Na terenu noćas je bilo oko 350 vatrogasaca, pripadnici vojske, policije i građani. Jedan vatrogasac je lakše povređen. Požarište je obišao premijer Andrej Plenković sa ministrima odbrane i unutrašnjih požara obišao je sinoć požarište.

Na terenu su i policijski službenici i pripadnici civilne zaštite, a pomoć pružaju i sami građani.

Požarom je zahvaćena trava, nisko rastinje, makija i poljoprivredne kulture (masline, vinova loza) na trenutno procenjenoj površini od oko 3.000 hektara izmedu Vodica, Zatona i Rasline.

Podsetimo, požar je najpre izbio u okolini Vodica, a potom se proširio prema Zatonu, da bi se odatle vatra probila do mesta Rasline, javila je Hina. U Zatonu je zahvatila krovove nekoliko kuća, crkve i vatrogasnog doma, ali vatrogasci su uspeli da je ugase. Trenutno je najgore stanje na području Rasline, a u gašenju učestvuju i tri kanadera, dok je i četvrti usmeren ka tom području.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa