Region

Crna Gora: Vesni Medenici još tri meseca pritvora

Komentari

Autor: Fonet

16/07/2022

-

18:35

Crna Gora: Vesni Medenici još tri meseca pritvora
Crna Gora: Vesni Medenici još tri meseca pritvora - Copyright Prinskrin/Youtube/CEDEM

veličina teksta

Aa Aa

Bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici Viši sud produžio je pritvor za još tri meseca, a odluka je objavljena u petak, 15. jula, prenela je crnogorska državna agencija MINA.
U saopštenju Vrhovnog suda avedeni su samo inicijali osumnjičenih. Navodi se da je odluku o produženju pritvora donelo Veće vrhovnog suda na predlog specijalnog državnog tužioca.

Medenicu državno tužilaštvo sumnjiči da je počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Odlukom Vrhovnog suda pritvor je produžen i Miloradu Medenici, službeniku Uprave policije i nekadašnjem telohranitelju Vesne Medenice, koji se tereti za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

Pritvor je produžen i Luki Bakoču, koji se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, špediterki Ivani Kovačević, te licima čiji su inicijali M. B, S. K. i G. J. osumnjičenim za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična dela primanje mita.

Medenica je uhapšena 17. aprila ove godine na podgoričkom aerodromu zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična jela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Medenica, koja je 17 godina provela na čelnim pravosudnim funkcijama u Crnoj Gori, uhapšena je nakon objave transkripta Evropola, presretnutih telefonskih razgovora sa aplikacije Skaj, njenog sina Miloša i njenog telohranitelja, policajca Darka Lalovića, u kojima su dogovarali krijumčarenje droge i šverc cigareta.

U njima Miloš tvrdi da je njegova majka upoznata sa njihovim nelegalnim poslovima i da od nje mogu da očekuju zaštitu.

On je uhapšen je u maju ove godine nakon što je avionom iz Beograda sletio na aerodrom Podgorica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa