Region

Abazović tvrdi da dobija pretnje zbog hapšenja Lazovića

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2022

-

13:12

Abazović tvrdi da dobija pretnje zbog hapšenja Lazovića
Abazović tvrdi da dobija pretnje zbog hapšenja Lazovića - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Dritan Abazović zatražio je od čelnika javne i tajne policije da ispitaju pretnje koje dobija zbog hapšenja službenika Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petra Lazovića.

Abazović je o informacijama koje, kako tvrdi dobija, obavestio ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktora ANB-a Sava Kenteru. Crnogorski premijer za "Vijesti" rekao da je od njih tražio da prikupe podatke o tome i utvrde istinu, poručivši da ni u jednom, pa ni u konkretnom slučaju, nije vršio bilo kakav uticaj na tužioce i sudije, kako mu se, tvrdi, pripisuje iz tih struktura bliskih Lazoviću.

Crnogorski premijer navodi da ga grupe bliske Petru Lazoviću i njegovom ocu Zoranu, bivšem visokom policijskom funkcioneru, targetiraju kao glavnog krivca za hapšenje i da planiraju neku vrstu odmazde.

"Uhapšeni službenik ANB-a Petar Lazović ima problem sa zakonom. To je, nadam se, jasno svima koji žele da, sa saradnicima, istrajem u misiji stvaranja pravne države, od koje neću odustati ni milimetar, bez obzira na pretnje, ekstremističke tonove, govor mržnje", poručio je Abazović.

Dodao je da razume potrebu dela kriminalnih struktura da napadima na Vladu i njenom destabilizacijom pokušaju izdejstvovati, kako je naveo, ponovnu podelu karata.

"Ali, ne postoji scenario u kome će ''ruka pravde'' stati. Naprotiv, uzalud im pokušaji sabotiranja, ekstremistički tonovi, govor mržnje ili pretnje. Znam da to kod mnogih izaziva frustraciju, ali pokazali smo da Crna Gora korača putem slobode, a tamo nema mesta za narko kartele, švercere cigareta ili korumpiranu elitu", istakao je Abazović.

Naveo je da mu je iz više izvora saopšteno da je u pričama grupa bliskih Lazovićima glavno targetirani zbog njihovog problema sa zakonom.

"Takođe, rečeno mi je i da pokušavaju da kreiraju atmosferu u kojoj ja, s pozicije predsednika Vlade, navodno ''pritiskam'' tužioce da procesuiraju Lazoviće i kriminalno-biznismensku grupu ljudi oko njih", rekao je Abazović.

On nije želeo da konkretno navede ko ga tačno iz okruženja Lazovića targetira kao odgovornog za njegovo hapšenje, ali ni kakve pretnje dobija. Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Službeniku crnogorske tajne službe, koji se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu i da je sarađivao sa kavačkim kriminalnim klanom, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva određen je pritvor 21. jula, podsećaju Vijesti.

Komentari (0)

Evropa