Region

Otvorena manifestacija 456. skokova sa Starog mosta u Mostaru

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2022

-

14:30

Otvorena manifestacija 456. skokova sa Starog mosta u Mostaru
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Defileom kroz grad uz bubnjeve mladi mostarski skakači jutros su otvorili manifestaciju tradicionalnih 456. skokova sa Starog mosta u Mostaru.

Oni su na taj način pozvali sve građane i njihove goste na druženje uz Stari most i Neretvu tokom dvodnevne manifestacije bogate brojnim sadržajima.

U sklopu manifestacije sa ciljem očuvanja tradicije biće održana i popularna šlaufijada na Neretvi gde će se ekipe takmičiti u veslanju rukama i papučama na šlaufima niz Neretvu, prenosi Klix.ba.

Kasnije popodne, u 16 sati biće održano i takmičenje juniora u skokovima sa novosagrađene skakaonice Duradžik oko 200 metara nizvodno od Starog mosta.

Spektakl na Starom mostu počinje sutra, 31. jula u 16 sati kad će se za titulu najboljeg skokom sa Uneskovog spomenika boriti najbolji skakači iz regiona.

Takmičenje se održava u dve serije i dve discipline nakon što svi skakači prođu lekarski pregled.

Šampionske titule braniće u kategoriji skokova na noge mladi Mostarac Emil Tiro i u kategoriji skokova na glavu, odnosno popularne "laste" Dragan Milnović iz Užica.

U revijalnom delu će nastupiti veterani mostarskih skokova koji će nakon dodele nagrada najboljima u večernjim satima zatvoriti manifestaciju tradicionalnim skokovima sa bakljama.

Komentari (0)

Evropa