Region

Samit "Nedelja energetike za Zapadni Balkan" biće održan u Budvi u septembru

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2022

-

13:19

Samit "Nedelja energetike za Zapadni Balkan" biće održan u Budvi u septembru
Budva - Copyright Tanjug/TO BUDVA/NEWMEDIATEAM

veličina teksta

Aa Aa

Samit "Nedelja energetike za Zapadni Balkan" biće održan od 6. do 8. septembra na Budvanskoj rivijeri i okupiće više od 250 učesnika iz 30 zemalja.

Samitu će prisustvovati predstavnici vlasti i energetskih kompanija iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Kosova, kao i međunarodne finansijske institucije, velike multinacionalni investitori i konsultantske firme, prenosi Energetski portal.

"Nedelja energetike za Zapadni Balkan" biće prilika da se povede dijalog o primeni obnovljivih izvora energije u regionu i privlačenju stranih direktnih investicija, sa akcentom na solarnoj, vetro i hidro energiji, navode na sajtu.

Medu govornicima i gostima su ministarka rudarstva i energetike Republike Srbije Zorana Mihajlović, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Ðokić, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Severne Makedonije Bekim Emini, direktor Agencije za investicije Crne Gore Mladen Grgić, regionalni direktor EBRD-ja za energetiku Zapadnog Balkana, Francesko Korbo.

Komentari (0)

Evropa