Region

Uhapšen muškarac u Herceg Novom, sumnja se da je podmetnuo 10 požara

Komentari

Autor: Vijesti

10/08/2022

-

13:46

Uhapšen muškarac u Herceg Novom, sumnja se da je podmetnuo 10 požara
Ilustracija - Copyright Ap/Risto Bozovic

veličina teksta

Aa Aa

Policija Crne Gore uhapsila je L.R. (19) ubog sumnje da je podmetnuo deset požara na teritoriji opštine Herceg Novi. Sumnja se da je požare podmetao od 24. jula do 8. avgusta uz regionalne puteve paleći nisko i visoko rastinje.


Požare je, kako navode u policiji, u kontinuitetu izazivao u naseljima Njivice, Žvinje, Sutorini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sitnici, Zelenici i Kumboru.

On će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u kotorskom Osnovnom državnom tužilaštvu.

"Na lokalizovanju navedenih požara, pored Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, aktivno su učestvovali službenici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore koji su podrškom iz vazduha gasili požare u Žvinjama i okolnim selima Herceg Novog. Značajno je istaći da je u navedenom periodu, prilikom preduzimanja aktivnosti iz nadležnosti policije, ostvarena odlična saradnja i vršeno kontinuirano razmenjivane podataka sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, kao i sa građanima kako bi se predmetni događaji sveobuhvatno rešili", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U Crnoj Gori je u poslednjih mesec dana zabeleženo više požara. Samo u Kotoru u toku jučerašnjeg dana bilo je aktino četiri požara. U Perastu je i dalje kritično stanje, a vatrogasci su uz građane dežurali celu noć kako bi sprečili da vatra priđe naselju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa