Region

Vetar razbuktao više požara na crnogorskom primorju

Komentari

Autor: RTCG

10/08/2022

-

22:07

Vetar razbuktao više požara na crnogorskom primorju
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više požara trenutno je aktivno na crnogorskom primorju, a njihovo gašenje otežava vetar koji ih razbuktava. Vatrogascima i helikopterima sutra će se u gašenju pridružiti i hrvatski kanader .

Požar većih razmera zahvatio je danas posle podne prostor iznad Crvene plaže u mestu Črvanj, između Bara i Sutomora. Sve ekipe Službe zaštite i spasavanja su na terenu.

Kako su javili novinari RTCG-a sa lica mesta, policija vraća automobile od kružnog toga u Šušnju, koji su se uputili ka Sutomoru. U prekidu je i železnički saobraćaj.

 

 

Kako prenosi Bar info, naselja Vitići i Peranovići u Gornjem Šušnju su bez napajanja električnom energijom.

Mladen Kovačević, čiji brat ima kuću u Peranovićima, kazao je za Bar info da požar trenutno ne ugrožava kuće, jer se jedan krak širi ka pruzi, a drugi ka Generalovoj kući.

 

 

Ranije danas, načelnik Službe zaštite i spasavanja Darko Vidaković kazao je za TVCG da je situacija alarmantna i da je moguće da su ugrožene i kuće. Vetar i nepristupačan teren otežavaju gašenje.

Zbog gužve na magistrali vatrogasna vozila imaju problema da se probiju do lokacija gdje treba gasiti vatru.

 

 

Gori i iznad Perasta

Veliki požar zahvatio je i brdo iznad Perasta. Kako prenosi RTCG, vatra se širi velikom brzinom a duvanje bure moglo bi dodatno da pogorša situaciju. Dva helikoptera Vojske Crne Gore počela su da gase požar na brdu iznad Perasta, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Vodu uzimaju iz rezervoara sa risanske rive.

 

Kanader Republike Hrvatske u četvrtak će biti na raspolaganju crnogorskim vatrogascima koji već dva dana gase požar na nepristupačnom terenu u Boki Kotorskoj, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

Plamen ponovo i u Stolivu

"Osim trenutno aktivnih požara u Perastu, iznad Risna i u Kostanjici, ponovo gori u Gornjem Stolivu", izjavio je večeras predstavnik Službe zaštite i spasavanja Kotor Eduard Kovačić.

"Trenutno gori i na brdu iznad Dražinog vrta, zatim iznad Kostanjice i Morinja. Na Dražin vrtu kuće nisu ugrožene, ima dovoljno vozila, ljudstva i vode. Sa nama su na terenu i kolege iz DVD “Boka”, a upravo idemo u Kostanjicu i Morinj", rekao je Kovačić.

Kako su prenele Vijesti, helikopter Vojske Crne Gore se uputio za Stoliv, nakon što je intervenisao na suprotnoj strani Bokokotorskog zaliva.

Podgorički Dan piše da je iznad Zaliva i večeras prava dimna zavesa i da se u vazduhu oseća miris gareži.

Situaciju inače dodatno pogoršava vetar koji je u pojačanju.

 

Komentari (0)

Evropa