Region

Picula: Pad vlade u Crnoj Gori pokazao da je upravljanje približavanjem EU prvorazredni politički proces

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/08/2022

-

18:02

Picula: Pad vlade u Crnoj Gori pokazao da je upravljanje približavanjem EU prvorazredni politički proces
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Evropski poslanik i izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Tonino Picula kazao je da "crnogorska politika mora odlučiti nastavlja li u smeru evropskih integracija, ili će postati potrošna roba ruskih i srpskih interesa u regiji".

"Bez pravog i punog demokratskog legitimiteta, nijedna vlada ne može sprovoditi obuhvatne i temeljne demokratske reforme. Upravljanje približavanjem Evropskoj uniji nije tehničko pitanje nego prvorazredni politički proces koji zahteva jasnu podršku bez balansiranja sitnih politikantskih interesa", naveo je Picula na Tviteru.

To je, kako je dodao, "pokazao i sinoćnji pad Vlade". "Druge koja u prethodne dve godine nije za ključne proevropske odluke uspevala osigurati jasnu podršku Skupštine".

Picula je naveo i da građani Crne Gore i dalje jasno podržavaju članstvo u EU "što treba dobiti jasnu podršku u izborima koji bi odražavali to raspoloženje". "Takva Skupština i Vlada sigurno će imati i nedvosmislenu podršku evropskug parlamenta kao i moji podršku kao izvestioca za Crnu Goru", naveo je Picula.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa