Region

Sudar teretnog i putničkog voza u Hrvatskoj, najmanje troje poginulih i 11 povređenih

Komentari

Autor: Jutarnjji list, Index

09/09/2022

-

23:15

Sudar teretnog i putničkog voza u Hrvatskoj, najmanje troje poginulih i 11 povređenih
Sudar teretnog i putničkog voza u Hrvatskoj, najmanje troje poginulih i 11 povređenih - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na relaciji Okučani - Novska u petak veče oko 21.30 sati došlo je do sudara putničkog voza i teretnog voza koji je stajao zbog kvara na otvorenoj pruzi u mestu Rajići. U toj nesreći je najmanje troje poginulih, dok je 11 povređenih, objavio je portparol hrvatske vlade.

Na mesto nesreće kasno uveče stigao je premijer Hrvatske Andrej Plenković, sa ostalim ministrima.

Ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je da ima više poginulih i povređenih, koji se prebacuju u bolnice u Novoj Gradiški i Sisku.

Prema prvim infomacijama teretni voz je zbog kvara stajao na otvorenoj pruzi, a zbog toga je automatski bilo upaljeno crveno svetlo. Međutim, pretpostavlja se da je mašinovođa putničkog voza velikom brzinom prošao kroz crveno svetlo i udario u teretni voz.  Policija je stigla na mesto sudara, a na terenu su intervenisale Hitna pomoć, vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja.

Tomislav Antun Biber, glavni istražitelj železničkih nesreća pri hrvatskoj Agenciji za istraživanje nesreća, potvrdio je za Jutarnji da je došlo do sudara vozova, ali u ovom trenutku još uvek se ne zna šta se tačno dogodilo.

Za sada se pretpostavlja da je teretni voz stajao pokvaren a da je putnički naleteo na njega.

Komentari (0)

Evropa