Region

Policija zvanično potvrdila: Troje poginulih i 11 povređenih u sudaru vozova u Hrvatskoj

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2022

-

17:33

Policija zvanično potvrdila: Troje poginulih i 11 povređenih u sudaru vozova u Hrvatskoj
Policija zvanično potvrdila: Troje poginulih i 11 povređenih u sudaru vozova u Hrvatskoj - Copyright Tanjug/HINA/Damir Senčar

veličina teksta

Aa Aa

U železničkoj nesreći kod Novske u Hrvatskoj poginula su dva radnika Hrvatskih železnica i jedan mladić star 17 godina, potvrdila je danas policija.

Agencija Hina prenosi da su u petak poginuli kondukter (60) i mašinovođa (52) putničkog voza iz Slavonskog Broda, i jedan mladić star 17 godina iz Novske. U železničkoj nesreći je povređeno 11 osoba koje su smeštene u najbliže bolnice.

Nadležni organi istražuju uzrok nesreće. Prema raspoloživim podacima, putnički voz na relaciji Vinkovci - Novska naleteo je na zaustavljeni teretni voz kod mesta Rajić u blizini Novske, saopštila je hrvatska policija.

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je, nakon obilaska mesta teške železnicke nesreće kod Novske da su, prema trenutnim podacima, poginule tri osobe, a 11 ih je povređeno, ali da niko nije životno ugrožen te da nema podataka o drugim stradalima.

"Nekoliko povređenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko je stranih", potvrdio je Plenković, napomenuvši da se podaci o njima mogu dobiti od Crvenog krsta u Novskoj, prenela je Hina.

"Očigledno je da je došlo do sudara putničkog voza sa teretnim, koji je ostao pokvaren. Prema nekim informacijama, putnički voz se nije zaustavio na znak stop", izjavio je on, prenosi Jutarnji.

Istraga će utvrditi zašto se voz nije zaustavio i kako je došlo do sudara.

Komentari (0)

Evropa