Region

Dodik: Izgradnjom klinike Republika Srpska pokazala sposobnost da vodi složen i zahtevan projekat

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2022

-

17:15

Dodik: Izgradnjom klinike Republika Srpska pokazala sposobnost da vodi složen i zahtevan projekat
Dodik: Izgradnjom klinike Republika Srpska pokazala sposobnost da vodi složen i zahtevan projekat - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je otvaranje Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci dokaz da vlast Republike Srpske može da vodi složen i zahtevan projekat i najavio da će biti nastavljena podrška izgradnji te zdravstvene ustanove.

Dodik je napomenuo da, kada se u društvu dese određeni događaji, oni treba da budu predmet opšte radosti, bez obzira na to ko je to uradio, prenosi Srna.

"Ovo je za sve građane, ne samo Republike Srpske, nego i okruženja. Mnogi će ovde biti spaseni ili će im život biti produžen. To je ono najvažnije", rekao je Dodik.

On je istakao da će podrška izgradnji UKC-a biti nastavljena, te da je plan da se završe i neke druge specijalizovane hirurgije ili ođeljenja.

"Želja nam je i da završimo i ovde koncentrišemo medicinski fakultet i srednju medicinsku školu, tako da to sve bude u jednom kompleksu", rekao je Dodik.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar poručio je na ceremoniji otvaranja prve Klinike za kardiohirurgiju u Republici Srpskoj da će taj događaj tek u budućnost pokazati svoj značaj, korist i rezultat i da je ovaj projekat produkt vizije i velike podrške rukovodstva Srpske.

"Danas ni najsavremenije zemlje na svetu nemaju dovoljno kapaciteta i ne mogu da izađu u susret svim pacijentima. Budite ponosni na ono što ste uradili danas. Doći će vreme rezultata i kada će vam se vratiti sve ono što uloženo", rekao je Lončar.

On je naglasio da je vizija predsednika Srbije Aleksandra Vučića ekonomski jaka Srbija i poručio da u Srpskoj treba da znaju da mogu da računaju na pomoć i saradnju dok god je Srbija jaka i Vučić tu.

"Nema nikakve razlike, nema nikakvog razdvajanja", zaključio je Lončar.

Klinika za kardiohirurgiju smještena je u na prvom spratu "Južnog krila" UKC-a i prostire se na površini od oko 1.500 metara kvadratnih.

Odeljenje se sastoji od četiri operacione sale i ima sve potrebne prateće ambulante za pripremu i oporavak pacijenata. Operacione sale su modularne, izrađene i opremljene prema svetskim standardima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa