Region

Poslednji pokušaj za dogovor "stare" većine u Crnoj Gori: Sastanak u Skupštini, prisustvuju Abazović i Bečić

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Vijesti

14/09/2022

-

12:25

Poslednji pokušaj za dogovor "stare" većine u Crnoj Gori: Sastanak u Skupštini, prisustvuju Abazović i Bečić
Poslednji pokušaj za dogovor "stare" većine u Crnoj Gori: Sastanak u Skupštini, prisustvuju Abazović i Bečić - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC, Tanjug/Dragan Kujundžić, Milica Nikolić, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Partije bivše parlamentarne većine pokušaće danas, na poslednjem zajedničkom sastanku njihovih predstavnika, da dođu do kompromisa o izboru nove vlade i rukovodstva parlamenta.

Sastanku prisustvuju lideri i funkcioneri partija "stare većine": Andrija Mandić (Nova), Milan Knežević (DNP), Branko Radulović (PzP), Aleksa Bečić (Demokrate), Dragan Krapović (Demokrate), Danilo Šaranović (Demokrate), Vladimir Joković (SNP), Dritan Abazović (GP URA), Miloš Konatar (GP URA), Zoran Mikić (GP URA), Miodrag Lekić (Demos), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Maksim Vučinić (Radnička partija) i Srđan Pavićević (CIVIS).

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić rekao je danas uoči poslednjeg sastanka parlamentarne većine da dolazi u dobroj veri da do dogovora može i mora doći i da su Demokrate spremne da učine još jedan ustupak. 

"Bez obzira na tu činjenicu, a ceneći gest DF-a o odricanju od kandidature za mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore, Demokrate danas čine dodatan ustupak. Prihvatićemo bilo koju stranačku ili nestranačku kandidatkinju ili kandidata koji ne dolazi iz stranaka ili iz reda pojedinaca koje su imale saradnju sa DPS u smislu izbora 43. Vlade Crne Gore, a koji su prihvatljivi liderima, učesnicima današnjeg sastanka", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, danas je poslednji rok da dođe do dogovora o novoj vladi nakon što je Skupština Crne Gore izglasala nepoverenje 43. vladi pod upravom Dritana Abazovića. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović sutra će početi da poziva stranke na razgovor o mandataru. Ako ne dođe do dogovora do 19. septembra, Đukanović će po ustavnim ovlašćenjima raspustiti skupštinu i raspisati prevremene parlamentarne izbore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa