Region

Republika Srpska nabavlja krave da bi povećala proizvodnju mleka

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2022

-

11:57

Republika Srpska nabavlja krave da bi povećala proizvodnju mleka
Mlekara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Boris Pašalić izjavio je da će programom podele junica farmerima koji sprovodi Ministarstvo biti rešen problem pada proizvodnje mleka u Srpskoj.

On je najavio da bi naredne godine u RS trebalo očekivati povećanje proizvodnje za pet miliona litara mleka, prenose banjalučke Nezavisne novine.

On je rekao da je do sada u RS stiglo oko 900 grla i da se program povećanja broja muznih krava u RS sprovodi u saradnji sa tri mlekare.

Pašalić je kazao da su u Hercegovinu stigla prva grla, a reč je o 200 gravidnih krava simentalske rase, nabavljenih u Češkoj i Austriji.

Nezavisne prenose da je ukupna investicija vredna oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka (664.680 evra), od čega je resorno ministarstvo obezbedilo oko 700.000 KM (357.904 evra), a ostatak sami proizvođači i lokalne zajednice. "Očekujemo novih 1.000 junica naredne godine, koje će nakon telenja obezbediti novih pet miliona litara mleka", naglasio je Pašalić, prenose Nezavisne.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa