Region

Poslanici Crne Gore u petak glasaju o inicijativi Đukanovića o skraćenju mandata Skupštine

Komentari

Autor: RTCG

26/09/2022

-

14:57

Poslanici Crne Gore u petak glasaju o inicijativi Đukanovića o skraćenju mandata Skupštine
Prinskrin/Youtube/Skupština Crne Gore - Copyright Prinskrin/Youtube/Skupština Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Sednica jedanaestog vanrednog zasedanja u 2022. godini, na kojoj će se glasati o predlogu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštini Crne Gore, održaće se u petak, saopšteno je iz parlamenta.

Sednicu je zakazala predsednica Skupštine Danijela Đurović na predlog Đukanovića, a počeće u 12 sati. Đukanović je, u obrazloženju predloga, naveo da se nisu stekli uslovi da mandat za sastav Vlade poveri lideru Demosa Miodragu Lekiću.

"Konsultativni proces je jasno pokazao da nema osnova da se u Ustavom predviđenom roku predloži mandatar koji bi obezbedio podršku u Skupštini za sastav 44. Vlade Crne Gore", ističe Đukanović.

Potom je Đurović vratila Đukanoviću predlog na dopunu, ali je on u izmenjenom sadržaju vraćen pred poslanike koji će se o njemu sada izjasniti. Da bi se mandat skratio, potrebno je da poslanici većinski glasaju, odnosno da predlog dobije 41 glas.

Poslanici stare parlamentarne većine već su najavili da neće glasati, te je najverovatnije da predlog neće biti izglasan. Poslanici su podneli inicijativu za smenu Đukanovića, tvrdeći da je Đukanović prekršio Ustav jer nije mandat za novu vladu poverio lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa