Evropa

Abazović: Saradnja sa Srbijom i Vučićem nikad nije bila bolja

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2022

-

21:47

Abazović: Saradnja sa Srbijom i Vučićem nikad nije bila bolja
Dritan Abazović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović ocenio je danas da saradnja te zemlje sa Srbijom i predsednikom Aleksandrom Vučićem nikada nije bila bolja, ali da ima prostora za dalja poboljšanja.

"Mi idemo ka tome, ka normalizaciji odnosa. Nismo čekali, ja sam odmah nakon formiranja Vlade pošao u zvaničnu posetu Beogradu. Ta poseta je bila vrlo dobra, već smo rešili jedno pitanje koje je bilo nekorektno, a to je bespotrebno zadržavanje crnogorskih poslanika na granici, ali imamo da rešimo i druga pitanja, ali verujem da sve to ide u dobrom pravcu", istakao je Abazović tokom današnjeg razgovora u Njujorku sa predstavnicima medijskih kuća iz Crne Gore, regiona i Evrope, a prenela Adria TV.

Abazović je rekao da bi Crna Gora trebalo što pre da imenuje i ambasadora u Beogradu.

"Osećam da sve ide u dobrom pravcu. Naša komunikacija je vrlo prijateljska i korektna i mislim da će se odraziti i na novu vladu Srbije", kazao je on.

Takođe je rekao da navija da Crna Gora postane deo Otvorenog Balkana i podržao je inicijativu Adria TV da se na marginama naredne Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija, učesnici i pridruženi članovi inicijative Otvoreni Balkan predstave u Njujorku zajedničkim događajem.

"Ja sam neko ko podržava ideju Otvorenog Balkana. Svaka inicijativa koja vodi ka većoj saradnji država regiona i samim tim vodi ka nekom pomirenju za mene je prihvatljiva. Potpuno je za mene nevažno kako se neka inicijativa zove ili ko je inicirao tu inicijativu", kazao je Abazović.

Kako je rekao, ideja Otvorenog Balkana je dobra, a dodao je i da bi voleo da vidi felksibilnije granice između svih država.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa