Region

Nakon proglašenja diplomata "personama non grata", ruska ambasada u Crnoj Gori obustavila rad konzularnog odeljenja

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2022

-

22:30

Nakon proglašenja diplomata "personama non grata", ruska ambasada u Crnoj Gori obustavila rad konzularnog odeljenja
Nakon proglašenja diplomata "personama non grata", ruska ambasada u Crnoj Gori obustavila rad konzularnog odeljenja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ambasada Rusije u Crnoj Gori saopštila je večeras da je obustavila rad konzularnog odeljenja na neodređeno vreme zbog neprijateljskog postupanja crnogorskih vlasti.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je ranije danas šest ruskih diplomata proglasilo personama non grata.

"Poštovani građani Ruske Federacije, prinuđeni smo da Vas obavestimo da je zbog neprijateljskog postupanja crnogorskih vlasti prema ruskoj Ambasadi u Crnoj Gori, obustavljen rad konzularnog odeljenja na neodređeno vreme”, naveli su iz Ambasade na Fejsbuku.

Kako su naveli, građani se za konzularne usluge mogu obratiti ambasadama Rusije u susednim zemljama, prenela je RTCG.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je da je šest diplomata Ambasade Ruske Federacije akreditovanih u Crnoj Gori proglašeno personama non grata. 

Kako je navedeno, takva odluka je doneta zbog aktivnosti koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima i odnosima međusobnog uvažavanja i poštovanja dve države, prenosi RTCG.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović potvrdio je ranije da je u akciji Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), uhapšeno više osoba osumnjičenih za špijunažu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa