Region

Šmit građanima BiH: Izađite na izbore, beskrajne političke blokade moraju prestati

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2022

-

20:51

Šmit građanima BiH: Izađite na izbore, beskrajne političke blokade moraju prestati
Visoki predstavnik u BiH Krstijan Šmit - Copyright Tanjug/FENA/Hazim Aljović

veličina teksta

Aa Aa

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit pozvao je građane Bosne i Hercegovine da sutra izađu na opšte izbore i izaberu one koji će ih predstavljati u institucijama na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou.

"One kojima ćete poveriti dužnost vođenja ove zemlje, one koji će raditi na ispunjenju vaših potreba i iznalaženju rešenja za prevazilaženje izazova. Pozivam sve glasače u ovoj zemlji da iskoriste ovo demokratsko pravo i privilegiju, te aktivno učestvuju u definisanju smera ove države za naredne četiri godine", rekao je Šmit, preneo je portal Klix.ba.

On je dodao da postoje mnogi nagomilani problemi koji čekaju političke predstavnike da nađu rešenja, jer život ne stoji u mestu.

"Videli smo kroz pandemiju, rat u Ukrajini, rastuću inflaciju i nadolazeću energetsku krizu da uvek postoje novi izazovi, a vaše institucije moraju da budu u stanju da na njih odgovore. U protivnom će vaša deca odgovoriti tako što će otići iz ove zemlje", istakao je Šmit.

On je naglasio da, kako je naveo, beskrajne političke blokade moraju prestati.

''Ne može više biti vlada u tehničkom mandatu. A institucije moraju da rade kako bi napokon iskorenile diskriminaciju iz izbornoga sistema ove zemlje", naveo je Šmit.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa