Region

Direktor Uprave carina Crne Gore podneo ostavku posle razgovora s Abazovićem zbog švercovanih cigareta

Komentari

Autor: RTCG

05/10/2022

-

13:49

Direktor Uprave carina Crne Gore podneo ostavku posle razgovora s Abazovićem zbog švercovanih cigareta
Direktor Uprave carina Crne Gore podneo ostavku posle razgovora s Abazovićem zbog švercovanih cigareta - Copyright Vlada Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević podneo je danas ostavku na tu funkciju. On je to učinio nakon razgovora sa predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

RTCG piše da je Miloševićeva ostavka dostavljena je Kabinetu premijera. Milošević je u svojstvu građanina saslušan u subotu veče, u sklopu istrage o švercu cigareta.

Podsetimo, umesto da budu uništene zaplenjene cigarete, jedan od kamiona koji ih je prevozio nije stigao na odredište u Nikšiću. Milošević je nakon saslušanja u policiji, saopštio da podržava akciju Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije i poručio da je u zajedničkom interesu da se rasvetle potencijalne nezakonitosti.

Abazović je juče rekao da je razgovarao sa Miloševićem. “Lično bih bio jako neprijatno iznenađen da je Milošević napravio ovu vrstu propusta. Mi svi potpisujemo razne odluke svakog dana. Da li tu ima nešto drugo, treba da istraže nadležni”, rekao je Abazović juče.

On je tada naveo da se u spisima koje je dostavio SDT-u oko šverca cigareta ne pominje Milošević već konkretne firme i ljudi koji su bili na funkcijama u prethodnom periodu.

Abazović je juče demantovao navode u medijima da su predstavnici članica država NATO-a bili na sastanku u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) i da su tražili ostavku Miloševića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa