Region

DPS će ponovo podneti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore

Komentari

Autor: RTCG

03/10/2022

-

16:38

DPS će ponovo podneti inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore
Prinskrin/Youtube/Skupština Crne Gore - Copyright Prinskrin/Youtube/Skupština Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Demokratska partija socijalista podneće novu inicijativu za skraćenje mandata Skupštini koju će potpisati trećina poslanika, najavili su iz te stranke.

Iz nekih partija već su stigle reakcije. Novu inicijativu koju će podneti DPS za skraćenje mandata Skupštini šefica parlameta Danijela Đurović danas nije htela da komentariše. Ali jesu poslanici URE, DF-a i Demosa. Iz URE kažu da je u Ustavu mnogo nepoznanica, te da vladaju politička nadgornjavanja koja dodatno komplikuju situaciju.

"Moje lično mišljenje je da bi volela da izbori budu što pre, jer je potrebno Crnoj Gori da shvati da jedni bez drugih ne možemo i da samo zajedno možemo da rešimo zajedničke probleme", navodi poslanica GP URA Božena Jelušić.

U DF-u smatraju da se DPS nada da će neko od 41 poslanika trenutne većine da se predomisli i ovog puta da podrži njihovu inicijativu.

"Ja ne verujem da je tako nešto moguće. To će da bude još jedna propala inicijativa DPS-a, koji očajnički traži rešenje za izlazak iz krize, a jedino je rešenje demokratsko da se onima koji imaju apsolutnu većinu da mandat", kaže poslanik Slaven Radunović .

Miodrag Lekić iz Demosa kaže da DPS želi da izvrši antiustavni puč, te da eliminise jednu značajnu instituciju kao što je parlament. “Ne verujem da će međunarodna zajednica pasti na te provokacije jer bi time kršila principe”, kazao je Lekić.

Najavljenu inicijativu DPS-a za sada nisu želeli da komentarišu u SDP-u i Demokratama, dok se sa njom ne upoznaju.

Podsetimo, predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović već je nakon što nije nikome poverio mandat za sastav nove vlade podneo inciijativu za skraćenej mandata Skupštini. Poslanici nisu izglasali da ta inicijativa uđe u dnevni red, pa se o njoj nije čak ni raspravljalo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa