Region

"Ako kiša krene, potraga će biti teža": Još se traga za dečakom u koritu Tare, nadležni pozivaju da se prekinu radovi

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2022

-

07:40

"Ako kiša krene, potraga će biti teža": Još se traga za dečakom u koritu Tare, nadležni pozivaju da se prekinu radovi
"Ako kiša krene, potraga će biti teža": Još se traga za dečakom u koritu Tare, nadležni pozivaju da se prekinu radovi - Copyright SZS Mojkovac

veličina teksta

Aa Aa

Danas će biti nastavljena potraga za dečakom, koji je nestao u petak uveče u udesu koji se dogodio u kanjonu Tare.

Rafter Veljko Ostojić apelovao je sinoć na građevinske firme da obustave sve radove u koritu reke Tare da bi se povećala vidljivost, radi potrage za dečakom, jednim od troje dece čiji su majka i sestra poginule u petak.

Majka i jedno dete su poginuli, jedno dete je iste večeri izvučeno živo i hospitalizovano, dok se za trećim, dečakom, još traga. Poginula devojčica je juče izvučena iz kanjona, a pronašao ju je Ostojić.

On je u izjavi za RTCG rekao da moli da se radovi prekinu na deonici od Kolašina nizvodno.

"Molim sve firme da prekinu sa radovima jer najavljuju kišu, ako kiša krene podiže se nivo vode, a to će potragu učiniti težom. Mulj može da zatrpa dečaka da ga nikad ne nađemo. Čuo sam da uveče vade pesak u Podbišću, radi se dole na auto-putu, i molim da se prekinu svi radovi", rekao je Ostojić.

Ostojić je pozvao ljude, posebno iz Pljevalja i Žabljaka, koji su fizički spremni da dođu danas i pomognu im u potraži za dečakom.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila pre dva dana poginula je majka, dvadesetsedmogodišnja Jelena Vuković, koja se u automobilu nalazila sa svoje troje dece. Do nesreće je došlo nakon što je automobil, iz sada neutvrđenih razloga, sleteo u kanjon Tare.

Jedno od troje dece koja su se nalazila u vozilu izvučeno je iz provalije sa povredama i prevezeno u bolnicu.

Smrskano vozilo izvučeno je juče iz kanjona Tare.

 

Komentari (0)

Evropa