Region

Trivić: Očekujem da tužilastva pokrenu istragu oko izbora, ne bi bio problem da priznam poraz na poštenim izborima

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2022

-

15:13

Trivić: Očekujem da tužilastva pokrenu istragu oko izbora, ne bi bio problem da priznam poraz na poštenim izborima
Trivić: Očekujem da tužilastva pokrenu istragu oko izbora, ne bi bio problem da priznam poraz na poštenim izborima - Copyright Euronews/Slaven Dimitrić

veličina teksta

Aa Aa

Kandidatkinja za predsednicu Republike Srpske Jelena Trivić i potpredsednica demokratskog progresa (PDP) poručila je danas da se na predsedničkim izborima u BiH dogodila izborna krađa i dodala da očekuje da tužilaštva pokrenu istrage.


Trivić je na konferenciji za medije u Beogradu navela da joj ne bi bio problem da prizna poraz na fer i poštenim izborima i dodala da nije pokradena ona, već građani Republike Srpske.

Dodala je da je bilo krađe na izborima na svim nivoima BiH, te da očekuje da tužilaštva pokrenu istrage.

"Svi koji su izvršioci instrukcije da se prekraja volja građana imaju svoje nalogodavce i tu na red stupaju tužilaštva, očekujem da tužilaštva postupaju i na bazi onoga što im mi podnosimo ali i po službenoj dužnosti", kazala je Trivić.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine naložila je da 10. oktobra da se ponovno prebroje svi glasački listići na svim redovnim biračkim mestima u Republici Srpskoj za predsednika i potpredsednika Republike Srpske.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa