Region

Izetbegović: Od početka kampanje nisam verovao u pobedu, ali sam bodrio stranku

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2022

-

08:54

Izetbegović: Od početka kampanje nisam verovao u pobedu, ali sam bodrio stranku
Bakir Izetbegović - Copyright Tanjug AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SDA Bakir Izetbegović priznao je kako je od početka predizborne kampanje u Bosni Hercegovini imao male šanse za pobedu u trci protiv Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsedništva BiH, ali da je zbog stranke morao da ostavi utisak kako je uveren u pobedu.

Tokom predizborne kampanje često se od Izetbegovića mogla čuti izjava: "Neka ih se udružilo 11, neka ih je 10.111, jedan odlučuje" što je izazivalo euforiju kod simpatizera i članova SDA koji su bili ubeđeni u pobedu njihovog stranačkog lidera, prenosi Klix.ba.

Izetbegović je potvrdio da lično nije verovao u to što je govorio sinoć tokom gostovanja na Federalnoj televiziji.

"Kada izađete u kampanju kako sam ja izašao, protiv 11, od čega su četiri respektabilne stranke, onda su šanse da to zaista postignete jako male. Ali da biste podigli vlastitu stranku, njeno samopouzdanje, energiju u njoj, jedan entuzijazam, onda morate pokazati samouverenost", objasnio je Izetbegović.

Na izborima za bosanskog člana Predsedništva BiH Denis Bećirović je ostvario ubedljivu pobedu sa više od 113.000 glasova, on je dobio 318.442 glasova, dok je Izetbegović imao poverenje 205.408 građana, navodi Klix.ba.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa