Region

CIK: Neosnovan zahtev za poništavanje izbora za predsednika Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2022

-

16:49

CIK: Neosnovan zahtev za poništavanje izbora za predsednika Republike Srpske
CIK: Neosnovan zahtev za poništavanje izbora za predsednika Republike Srpske - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sednici jednoglasno je kao neosnovane odbila zahteve PDP-a i SDS-a za ponavljanje izbora za nivo predsednika Republike Srpske.


Zahtevi su odbijeni sa obrazloženjem da izbori mogu biti poništeni samo ako se ustanovi da je u toku izbornog procesa došlo do propusta koji utiču na nepravilnost izbora, kao i da još nije doneta odluka o utvrđivanju rezultata izbora.

CIK je doneo i naredbu o ponovnom kontrolnom brojanju 22 vreće za više nivoa vlasti u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

Prema ovoj naredbi, biće otvoreno po pet vreća za nivo Predsedništva i Parlamentarne skupštine BiH, osam vreća za Parlament FBiH, te po dve vreće za Narodnu skupštinu Republike Srpske i skupštine kantona.

Kako je navedeno, ove vreće se otvaraju radi otklanjanja nelogičnosti na onim biračkim mestima gde je u kutijama bilo manje listića od broja glasača.

CIK je odlučio i o dodeli poslaničkog mandata Nevenki Marilović u Narodnu skupštinu Republike Srpske, nakon što je mandat istekao poslaniku Siniši Iliću, prenela je RTRS.

Podsetimo, gošća emsije "Direktno sa Minjom Miletić" večeras od 21 sat na televiziji Euronews Srbija je kandidatkinja opozicije na izborima za predednika Republike Srpske Jelena Trivić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa