Region

Orban čestitao Dodiku na izbornoj pobedi

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2022

-

20:25

Orban čestitao Dodiku na izbornoj pobedi
Milorad Dodik i Viktor Orban - Copyright EPA/SZILARD KOSZTICSAK

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Mađarske Viktor Orban čestitao je danas Miloradu Dodiku izbornu pobedu za predsednika Republike Srpske.

"Toliko pobede na jednoj fotografiji. Čestitam Miloradu Dodiku na njegovoj nedavnoj izbornoj pobedi", napisao je Orban na Tviteru.

Orban je uz čestitku objavio i zajedničku fotografiju sa srpskim članom Predsedništva BiH, koji danas boravi u Budimpešti.

Nakon sastanka sa mađarskim premijerom, Dodik je izjavio da Budimpešta ima visok stepen razumevanja za probleme koje Srpska ima sa BiH.

On je rekao da je ponovno brojanje izbornih glasova u Republici Srpskoj pokušaj destabilizacije Srpske, kao i da su strane ambasade umešane u izborni proces u BiH.

"Centralna izborna komisija BiH otela nam je pravo da se do kraja provede proces izbora u Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

Istakao je da se to radi namerno.

"Šta ima komisija u Sarajevu sa izborom za Narodnu skupštinu Srpske, za predsednika Srpske? To je stvar Republike Srpske i to ćemo vraćati u narednom periodu", rekao je Dodik.

"Sad nam je mnogo toga jasnije o delovanju opozicije i CIK-a. Jelena Trivić je na fonu nemačke politike, a ne politike Republike Srpske. Ne branimo se mi ni od koga, jer ja i SNSD smo apsolutni pobednici proteklih izbora", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Za predsednika CIK Suada Arnautovića je rekao da je čovek koji je negativno raspoložen prema srpskom narodu, juri osvetu, a ne pravdu i pravičnost.

"Mislim da je on poslušnik kojem je neko rekao da tako radi, a to najčešće dolazi iz britanske ambasade koja se umešala u izbore i od ambasada koje je podržavaju", rekao je Dodik.

Dodik je uputio poziv "časnim ljudima u PDP-u da se upoznaju sa situacijom i da se odraze prema tome".

"Ovo je pokušaj potpune destabilizacije u kojoj bi trebalo da se proizvede nekakva 'žuta revolucija'. Naravno da takve revolucije neće biti. Obavezan sam prema broju glasova koje sam dobio i, naravno, ako hoće tu borbu, imaće je", zaključio je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa