Region

Pupovac i Milanović danas odvojeno u Vukovaru, sutra se obeležava Dan sećanja na 1991. godinu

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2022

-

09:58

Pupovac i Milanović danas odvojeno u Vukovaru, sutra se obeležava Dan sećanja na 1991. godinu
Pupovac i Milanović danas odvojeno u Vukovaru, sutra se obeležava Dan sećanja na 1991. godinu - Copyright Euronews Srbija/Printskrin

veličina teksta

Aa Aa

Dan uoči sutrašnjeg centralnog obeležavanja Dana sećanja na vukovarsku žrtvu 1991, predstavnici srpskih organizacija u Hrvatskoj odaće poštu svim nestalim i ubijenim Vukovarčanima iz 1991. kao i ubijenima na Ovčari i drugim stratištima.

Delegaciju će predvoditi predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i poslanik Milorad Pupovac, a vence će kao i prethodnih godina položiti u Dunav, a potom i na mestu masovne grobnice na Ovčari.

Paljenje sveća za sve žrtve rata previđeno je u 12 sati u vukovarskoj pravoslavnoj crkvi sv. Nikolaja, nakon čega će se predstavnici SNV obratiti novinarima.

U delegaciji SNV su bivši potpredsednik hrvatske vlade i poslanik SDSS Boris Milošević i Marica Šeatović, ispred Udruženja porodica nestalih, ubijenih i nasilno odvedenih "Protiv zaborava".

Hrvatski predsednik Zoran Milanović takođe će danas biti u Vukovaru, gde će prisustvovati otkrivanju spomenika Kati Šoljić i sinovima. Nakon toga će odati poštu žrtvi Vukovara polaganjem venca i paljenjem sveće kod spomen-obeležja masovne grobnice na Ovčari.

Kako je ranije najavljeno, Milanović sutra neće biti na centralnom obeležavanju u Vukovaru, već će boraviti u Škabrnji.

U Škabrnji danas će biti premijer Andrej Plenković i odati poštu žrtvama polaganjem venca ispred Centralnog krsta kod Spomen obeležja za poginule u Domovinskom i ispred Spomen obeležja masovne grobnice.

Sutrašnje centralno obeležavanje Dana sećanja na žrtvu Vukovara počeće tradicionalno u dvorištu tamošnje bolnice, odakle će krenuti Kolona sećanja do Memorijalnog groblja. Broj prisutnih u Vukovaru nije ograničen pandemijskim merama, kao što je to bio slučaj u protekle dve godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa