Region

Borelj: EU će Crnoj Gori uskratiti finansijsku pomoć za energetiku ako se nastavi blokada institucija

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2022

-

19:57

Borelj: EU će Crnoj Gori uskratiti finansijsku pomoć za energetiku ako se nastavi blokada institucija
Žozep Borelj - Copyright Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

veličina teksta

Aa Aa

Evropska unija neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi sa blokadom institucija i u najskorije vreme situacija ne normalizuje, izjavio je danas visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj.


Borelj se u Madridu sastao sa predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem, koji u svojstvu predsednika DPS učestvuje na Kongresu Socijalističke internacionale, saopšteno je iz Kabineta predsednika Crne Gore, prenela je RTCG.

Kako se navodi u saopštenju, Ðukanović je detaljno upoznao visokog predstavnika s aktuelnim stanjem u Crnoj Gori i mogućim scenarijem za prevazilaženje krize funkcionalnosti institucija sistema.

"Visoki predstavnik Borelj je s pažnjom saslušao ocene i argumente koje je izneo predsednik Ðukanović i istakao da se do rešenja mora doći kroz dijalog i dogovor svih političkih subjekata. On je, pritom, jasno podvukao da Evropska unija neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi sa blokadom institucija i u najskorije vreme situacija ne normalizuje", piše u saopštenju.

Komentari (0)

Evropa