Region

Pljevaljsko tužilaštvo predlaže optužnicu protiv sedam osoba: Sprečavali glasanje tokom lokalnih izbora u Šavniku

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2022

-

11:20

Pljevaljsko tužilaštvo predlaže optužnicu protiv sedam osoba: Sprečavali glasanje tokom lokalnih izbora u Šavniku
Pljevaljsko tužilaštvo predlaže optužnicu protiv sedam osoba: Sprečavali glasanje tokom lokalnih izbora u Šavniku - Copyright Wikipedia.org/BuhaM

veličina teksta

Aa Aa

Pljevaljsko Osnovno državno tužilaštvo (ODT) podnelo je Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv sedam osoba zbog sprečavanja glasanja tokom lokalnih izbora u Šavniku.

Iz pljevaljskog ODT-a su rekli da su optužni predlozi podneti protiv M.V, I.Ć, R.J, V.A i N.J. zbog krivičnog dela povreda prava glasanja i protiv Ž.P. i M.B. zbog krivičnih dela uništavanje dokumenata o glasanju i sprečavanje održavanja glasanja, prenosi RTCG.

"Optuženima M.V, I.Ć. i R.J. se stavlja na teret da su 23. oktobra na biračkom mestu broj šest "Škola u Dubrovsku", kao zamenici članova, odnosno opunomoćeni predstavnik podnosioca izborne liste, na protivpravan način sprečili glasača, koji je upisan u birački spisak, da glasa", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, optuženima V.A. i N.J. se stavlja na teret da su istog dana na biračkom mestu broj 20 "Škola u Krnjoj Jeli" na protivpravan način sprečili glasače koji su upisani u birački spisak da glasaju.

Optuženom Ž.P. stavlja na teret da je 20. novembra na biračkom mestu broj 14 " Kafana Kruševice" uništio neupotrebljene glasačke listiće i bacio ih na pod i time na protivpravan način sprečio održavanje glasanja na tom biračkom mestu.

Optuženom M.B. stavlja se na teret da je 20. novembra na biračkom mestu broj jedan "Sala Skupštine Opštine Šavnik", kao zamenik člana biračkog odbora, silom polomio glasačku kutiju i potom uništio dokumente o glasanju. U Šavniku je i 11. decembra, kada su osmi put održavani lokalni izbori, prekinuto glasanje na oba biračka mesta. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa