Region

Potvrđena optužnica Čađenovića protiv Belivuka, Miljkovića i "kavčana"

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2022

-

09:28

Potvrđena optužnica Čađenovića protiv Belivuka, Miljkovića i "kavčana"
Potvrđena optužnica Čađenovića protiv Belivuka, Miljkovića i "kavčana" - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Podogrici potvrdio je optužnicu vezanu za otmicu i smrt Mila Radulovića zvanog Kapetan, a za šta se terete navodni članovi kavačkog klana. Optužnicom su obuhvaćeni državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković. Na optužnici su i Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović, Miloš Radonjić i Vladimir Vučković.

Optužnica za ubistvo Radulovića je nakon potvrđivanja spojena sa ranije potvrđenom optužnicom za ubistvo Nikole Stanišića, a obe potpisuje bivši specijalni tužilac Saša Čađenović, koji je nedavno uhapšen i u pritvoru je.

Prema navodiam SDT-a, Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

"Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju", navodi se.

Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali", navodi se u optužnici, piše portal Dan.

Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu "vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezali je električnim produžnim kablom oko vrata. Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura", detalji su iz istrage, prenosi Dan.

SDT navodi da su četri i po meseca ranije, po nalogu Kašćelana, pripadnici njegove grupe oteli i Nikolu Stanišić nadomak Kotora i posle nekoliko dana mučenja ga ubili.

Pored Kašćelana, SDT za ubistvo Stanišića optužuje i visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, Kotoranina Radoja Zvicer, Dragana Kneževića, Miloša Radonjića, Srđana Juriševića, Radoja Živkovića (35), Vladimira Vučkovića (45) i Zdravka Perunovića, Milana Vujotića, Aleksandra Dragićević, Zorana Kažića i Milana Kneževića, Darka Prelevića i Krsta Maroša. Stanišić je, dodaje se, bio blizak škaljarskom klanu i, kako se sumnja, likvidiran je jer je učestvovao u ubistvu člana suprotstavljenog kavačkog kriminalnog klana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa