Region

SDT: Čađenović sakrio izveštaj Europola o osumnjičenim vođama i članovima Kavačkog klana

Komentari

Autor: FoNet

11/12/2022

-

16:44

SDT: Čađenović sakrio izveštaj Europola o osumnjičenim vođama i članovima Kavačkog klana
SDT: Čađenović sakrio izveštaj Europola o osumnjičenim vođama i članovima Kavačkog klana - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni tužilac Saša Čađenović uzeo je izveštaj Europola kako se ne bi mogla proveriti komunikacija Radoja Zvicera i članova kriminalne organizacije koju je formirao, tvrdi se u naredbi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) o sprovođenju istrage protiv kolege koji je uhapšen u petak, prenosi danas RTCG.

Advokat Lazar Aković, pravni zastupnik Čađenovića, rekao je da je njegov klijent i pred tužilaštvom i pred sudijom za istragu negirao dela koja mu se stavljaju na teret.

U tom dokumentu, koji je objavio portal Libertas, navodi se da je Čađenović arhivirao predmet protiv osumnjičenih vođa i članova kriminalnog "kavačkog klana" u cilju prikrivanja izvršenja krivičnog dela.

"U cilju prikrivanja izvršenja krivičnog dela iz spisa predmeta uzeo je izveštaj Europola kako se ne bi mogla proveriti sadržina komunikacije organizatora kriminalne organizacije i članova kriminalne organizacije, a koji 22. jula 2021. godine dostavljen na imejl Saši Čađenoviću sa jedinstvnom lozinkom koja je poslata jedino okrivljenom", dodaje se u tekstu.

"Izveštaj je propisno primio i potvrdio da je potrebno da se pripremi zahtev za međunarodnu pravnu pomoć prema nadležmnim francuskim organima, kako bi bio u mogućnosti da krivično goni korumpirane policajce koji se navode u ovom fajlu, čime je Radoju Zviceru, Petru Lazioviću, Ljubu Miloviću, Radoju Živkoviću, Nikoli Spasojeviću, Slobodanu Kašćelanu, Milanu Vujotiću, Radovanu Mujoviću, Radovanu Pantoviću i Nikši Peroviću pribavio korist u vidu nevođenja krivičnog postupka", naveo je SDT u sprovođenju istrage protiv Čađenovića.

Naredbu je potpisao specijalni tužilac Miloš Šoškić.

Podsetimo, specijalni tužilac Čađenović uhašen je u petak po nalogu SDT, koje ga sumnjiči da je sredinom 2020. godine postao član organizovane kriminalne grupe "kavači". Njemu je danas odlukom sudije za istragu Višeg suda, određen pritvor do 30 dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa