Region

Čađenović osumnjičen da je član kavačkog klana: Specijalnom državnom tužiocu Crne Gore određeno zadržavanje do 72 sata

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2022

-

16:39

Čađenović osumnjičen da je član kavačkog klana: Specijalnom državnom tužiocu Crne Gore određeno zadržavanje do 72 sata
Čađenović osumnjičen da je član kavačkog klana: Specijalnom državnom tužiocu Crne Gore određeno zadržavanje do 72 sata - Copyright prcentar.me

veličina teksta

Aa Aa

Uhapšenom specijalnom državnom tužiocu Saši Čađenoviću određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, gde je negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Čađenović je uhapšen jutros po nalogu SDT, zbog sumnje da je na funkciji na kojoj je bio stvarao kriminalnu organizaciju i zbog više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja. Saslušan je u prisustvu svog branioca, advokata Lazara Akovića.

Aković je za podgoričke Vijesti rekao da je Čađenović pred tužiocem "kategorično negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret".

"Nakon što se upoznam sa rešenjem u zakonskom roku izjaviću žalbu", rekao je advokat Aković. Dodao je da zbog nesmetanog vođenja postupka ne može govoriti o detaljima saslušanja. On je istakao i da je Čađenović detaljno izneo odbranu.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) specijalnom državnom tužiocu Saši Čađenoviću stavlja na teret da je u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije "Kavački klan“, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije. To se navodi u saopštenju SDT-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa