Region

Ministar ekonomije Severne Makedonije: Nastavljamo saradnju sa Turskom u snabdevanju strujom i gasom

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2023

-

09:45

Ministar ekonomije Severne Makedonije: Nastavljamo saradnju sa Turskom u snabdevanju strujom i gasom
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar ekonomije Severne Makedonije Krešnik Bekteši i ministar energetike i prirodnih resursa Turske Fatih Donmez, dogovorili su se na sastanku u Skoplju da intenziviraju razgovore o mogućnostima snabdevanja Severne Makedonije strujom i gasom iz Turske, prenosi Makedonska radio-televizija.

Navodi se da je Bekteši zahvalio na dosadašnjoj podršci Turske i interesovanju za obezbeđivanje energije za potrebe Severne Makedonije.

"Otkako je počela energetska kriza, prva zemlja kojoj smo se obratili za podršku bila je Turska i njihovo Ministarstvo energetike i prirodnih resursa. Danas je pokazano interesovanje da se saradnja nastavi“, rekao je ministar Bekteši.

On je naveo da je u završnoj fazi Memorandum o saradnji u energetici sa Turskom, čije se potpisivanje očekuje u narednom periodu, što će otvoriti mogućnosti za povećanje saradnje i ulaganja u oblasti energetike između dve zemlje.

"Uveren sam da ćemo zajedno prevazići ovu krizu i otvoriti nove perspektive za razvoj privreda obe zemlje", rekao je Bekteši.

On je naveo da je Severna Makedonija zainteresovana da privuče što više turskih investicija, posebno u oblasti ​obnovljivih izvora energije i proizvodnji električne energije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa