Region

Željka Markić izgubila po tužbi Pupovca i SDSS, moraće da isplati više od 2.000 evra

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2023

-

10:12

Željka Markić izgubila po tužbi Pupovca i SDSS, moraće da isplati više od 2.000 evra
Milorad Pupovac - Copyright Tanjug/HINA/Lana Slivar Diminic

veličina teksta

Aa Aa

Željka Markić, predsednica Udruženja "U ime obitelji", prema nepravosnažnoj presudi zagrebačkog Opštinskog građanskog suda dužna je da predsedniku SDSS Miloradu Pupovcu i stranci isplati ukupno 2.654 evra.

Ako presuda postane pravosnažna, Markić će morati da isplati odštetu i još 1.155.73 evra troškova jer je 19. oktobra 2020. godine gostovala u emisiji "Bujica" i Pupovca i SDSS označila "državnim neprijateljima".

Ona je tada na pitanje voditelja Velimira Bujanca: "Mislite li da je gnezdo domaćeg terorizma u SDSS-u?" odgovorila: "Dakle, de facto gospodin Plenković je u koaliciji s ljudima koji odgovaraju opisu onoga što je on nazvao domaćim terorizmom", piše splitska Slobodna Dalmacija.

Kako su Pupovac i njegova stranka naveli u tužbi, Markić je, prikazujući ih kao teroriste, apsolutno difamirala, osramotila i moralno diskreditiovala lidera SDSS i samu stranku.

Praktično ih je, navodi se, okvalifikovala kao "kriminalnu organizaciju", "državnog neprijatelja’’ i nekoga ko predstavlja opasnost za bezbednost Hrvatske.

U tužbi se, između ostalog, navodi da je Markićeva to izjavila u emisiji "Bujica", svesna da većinu gledalaca čine pretežno pripadnici desnih radikalnih političkih opcija i ideologija, koji neskriveno izražavaju netrpeljivost prema tužitelju Pupovcu i prema SDS S-u i njenim članovima.

Pupovac i SDS S su najavili da će, ako pravosnažnom presudom bude potvrđena odluka prvostepenog suda, dobijena sredstva uplatiti u humanitarne svrhe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa