Region

URA neće imati svog kandidata na predsedničkim izborima: "Podržaćemo jednog iz građanskog bloka"

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2023

-

10:22

URA neće imati svog kandidata na predsedničkim izborima: "Podržaćemo jednog iz građanskog bloka"
Miloš Konatar - Copyright Prinskrin/Youtube/RTCG

veličina teksta

Aa Aa

Građanski pokret Ura Dritana Abazovića neće imati svog kandidata na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, već će podržati jednog od kandidata građanskog bloka.

Poslanik tog pokreta Miloš Konatar je gostujući u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" rekao da bi bilo dobro da građanski blok političkih partija u Crnoj Gori ima jednog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima.

"Bilo bi dobro da smo imali komunikaciju i postignemo dogovor o zajedničkom kandidatu. Sada kada dogovora nema moramo sačekati da vidimo da li ćemo imati jednog ili više kandidata u građanskom bloku. U svakom slučaju podrška GP Ura će ići ka jednom od građanskih kandidata", kazao je Konatar.

Bitnim smatra da partije političkog centra sarađuju. Kako će se ona manifestovati, da li kroz zajednički nastup na izborima ili saradnjom nakon izbora o tome, kaže, moraju razgovarati.

Dodao je da će deblokadom Ustavnog suda biti dati odgovori na brojne probleme kao što je nemogućnost završetka izbornog procesa u Šavniku, onemogućavanje tranzicije vlasti u Podgorici ali i održvanje izbornog procesa u budućnosti.

Govoreći o vanrednim parlamentarnim izborima, jKonatar je rekao da Skupština Crne Gore u ovom trenutku ima potpuni legitimitet i pitanje je kada će poslanici, ako procene, odlučiti da se ide na vanredne parlamentarne izbore GP Ura, koja je inače na oktobarskim lokalnim izborima u Podgorici ostala ispod cenzusa, ne beži od parlamentarnih izbora.

"U svakom slučaju, sada kada kompletiramo Ustavni sud napravljen je veliki korak da ukoliko poslanici prociene mi idemo na vanredne parlamentarne izbore", kazao je Konatar.

Za predsedničke izbore, koji će u Crnoj Gori biti održani 19. marta, do sada su prijavljena tri kandidata - Andrija Mandić, predsednik NSD i jedan od lidera Demokratskog fronta, Milojko Spajić lider Pokreta Evropa sad i Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić. Rok za podnošenje kandidatura je do 26. februara u ponoć.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa