Region

Spajić najavio tužbu zbog tvrdnji o fiktivnom prebacivanju 3,5 miliona evra

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2023

-

15:44

Spajić najavio tužbu zbog tvrdnji o fiktivnom prebacivanju 3,5 miliona evra
Spajić najavio tužbu zbog tvrdnji o fiktivnom prebacivanju 3,5 miliona evra - Copyright Wikipedia.org/Dulajle

veličina teksta

Aa Aa

Lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić najavio je tužbu povodom, kako tvrdi, neistina o fiktivnom prebacivanju 3,5 miliona evra na račun Centralne banke Crne Gore (CBCG) u okviru emisije državnih obveznica iz 2020. godine. On je za te tvrdnje optužio DPS Mila Đukanovića.

"Jedinstvena Demokratska partija socijalista (DPS) iz 90-ih ponavlja lažnu predizbornu priču koju su proverile sve crnogorske, britanske i američke institucije nadležne za izdavanje obveznica", napisao je Spajić na Tviteru.

Očigledno je, kaže, da 1993. u udžbenicima nije bilo termina "diskont", čim se "hiperinflatorni đaci ovoliko blamiraju neznanjem".

Najavio je da će "azbuku finansija" obnoviti sutra na konferenciji za novinare na kojoj će, kaže, predstaviti i tužbu za ove neistine.

"Ovo je jedini kreditni aranžman do sad da je čitava dokumentacija dostupna javnosti, i vaše blaćenje neće proći!", napisao je Spajić.

Spajić je reagovao na informaciju usvojenu na vladi koja će biti prosleđena Tužilaštvu sa dokumentacijom, a u vezi emisije državnih obveznica iz 2020. godine kako bi se ispitao celi proces zakonitosti i mogućnost zloupotrebe i nezakonitog bogaćenja trećih lica korišćenjem javnih finansija radi sticanja nezakonite dobiti.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović optužio je Spajića da je fiktivno  na račun crnogorske Centralne banke preneo 3,51 milion evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa