Region

Objavljene informacije o muškarcu koji je aktivirao bombu u sudu: Došao nepozvan, osuđen za nedavanje izdržavanja

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2023

-

16:20

Objavljene informacije o muškarcu koji je aktivirao bombu u sudu: Došao nepozvan, osuđen za nedavanje izdržavanja
Objavljene informacije o muškarcu koji je aktivirao bombu u sudu: Došao nepozvan, osuđen za nedavanje izdržavanja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Podgoričanin M. B. (40), koji je danas u Osnovnom sudu u Podgorici aktivirao eksplozivnu napravu i poginuo, danas nije imao zakazano suđenje, niti je bio pozvan da dođe u sud, saopštila je sudija portparol ovog suda Ivana Becić. 

Ona kaže da je M. B. bombu aktivirao u holu suda u prizemlju, gde se nalaze šalteri za rad sa strankama, pisarnice i gde je u tom trenutku bio veliki broj zaposlenih i građana.

"Radi se o licu koje je pred ovim sudom pravosnažno osuđeno za krivično delo nedavanje izdržavanja, kaznom rada u javnom interesu u junu 2022.godine, dok je predmet formiran za sprovođenje te kazne upućen Ministarstvu pravde u čijoj je nadležnosti od decembra 2022. godine", navela je Becić u saopštenju.

profimedia

 

Od aktivirane eksplozivne naprave M. B. je poginuo, osam osoba je povređeno, od kojih je pet zadržano u KC CG, a njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Predsednica Osnovnog suda Željka Jovović, VD predsednica Vrhovnog suda Vesna Vučković i VD Vrhovnog državnog tužilaštva Tatjana Begović posetile su povređene.

Iz Suda je saopšteno da će o svim drugim informacijama javnost biti blagovremeno obaveštena.

Predsednica Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović rekla je nakon eksplozije da su do sada više puta upozoravali nadležne da sudovi nisu bezbedni i da je potrebno formirati sudsku stražu.

Eksplozija u Osnovnom sudu izazvala je paniku u glavnom gradu, ulice oko suda su bile blokirane, a na licu mesta je veliki broj pripadnika policije.

Komentari (0)

Evropa